Schmalz vacuümzuigers – een breed productprogramma voor alle toepassingsgevallen

Afgezien van universeel toe te passen vacuümzuigers worden zeer speciale brachespecifieke vacuümzuigers ontwikkeld. Ruw gezaagde houten planken, zware kartonnen dozen, gladde glasplaten of zeer kwetsbare zonnecellen – de handling van de meest verschillende werkstukken in de meest uiteenlopende processen betekent voor de vacuümzuiger-experts bij Schmalz een grote uitdaging.

 

Een vacuümgrijper bestaat uit een aansluitnippel en het aanzuigelement zelf (onderdeel van elastomeren). De constructietechnische uitvoering van de vacuümzuiger en het materiaal zijn van doorslaggevende betekenis. Het interne competentiecentrum voor kunststoffen bij Schmalz houdt zich om die reden puur bezig met de ontwikkeling van vacuümzuiger-materialen. Met de eigen ontwikkeling van materialen voor vacuümzuigers waarborgt Schmalz de kwaliteit en zorgt ervoor, dat alle vacuümzuigers zowel qua bouwvorm en structuur alsook met betrekking tot het vacuümzuiger-materiaal precies aan de eisen van de desbetreffende processen voldoet. De selectie en combinatie van alle receptuurbestanddelen maakt bij de elastomeren voor de vacuümzuigers een op maat samengestelde makelij van de materialen op de verlangde eigenschappen mogelijk. Op deze manier kan de firma Schmalz zich, als het ook gaat om de standtijd, van de vacuümzuigers van de concurrentie duidelijk onderscheiden.

Materiaalselectie van de vacuümzuiger

Teneinde het juiste materiaal voor vacuümzuigers te kunnen selecteren is het belangrijk de zgn. parameters van de handlingtaak te weten. Daarbij behoren, naast chemische en mechanische eisen aan de vacuümzuiger, tevens aspecten zoals bijvoorbeeld het contact van de vacuümzuiger met levensmiddelen. Opdat de firma Schmalz een veelvoud aan toepassingen kan afdekken, is een breed materiaalspectrum belangrijk. Afgezien van universeel toe te passen vacuümzuigers worden veel vacuümzuigers van speciaal voor een niche market ontwikkelde materialen geproduceerd. Schmalz test de vacuümzuigers en de materialen op veel aspecten. De vacuümzuigers worden op wrijving- en slijtagebestendigheid, het niet afgeven op resp. de bestendigheid tegen laklagen, weersbestendigheid, ozon- en stoombestendigheid getest. Overige tests geven uitsluitsel over de elektrische weerstand, de temperatuurbestendigheid, de vorming van afdrukken en het vermoeidheidsgedrag van de vacuümzuigers. De levensmiddelenconformiteit van de vacuümzuigers wordt door een zorgvuldige selectie van materialen en een overeenkomstige nabehandeling van de vacuümzuigers gewaarborgd. In het testlaboratorium vinden bovendien tests over langere perioden plaats alsmede continue tests met vacuümzuigers onder naar mogelijkheid de praktijk benaderende gebruiksomstandigheden. Op deze manier waarborgt de onderneming dat de vacuümzuigers aan dat voldoen, wat zij beloven.

 
XHeeft u gevonden wat u zocht?

Wij adviseren u graag.

Telefoon +31 74 25557-57

schmalz@schmalz.nl

Telefoon +31 74 25557-57
 

De volgende fouten zijn ontstaan bij het invullen van het formulier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Items gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.