Vacuümsysteem

Vacuümsystemen kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Schmalz biedt vacuümsystemen voor robot-toepassingen, handmatige hefverrichtingen of vastklemming in CNC verspaningslijnen.

Vacuümsysteem voor robot-toepassingen

Vacuum Pods used to clamp wooden workpieces(Vacuum Blocks)

In robot-toepassingen vormen vacuümsystemen de interface tussen de robot en het werkstuk. Zuigsystemen verwerken afzonderlijke werkstukken, zoals metalen platen in persen of lagen met werkstukken bij pallet-toepassingen.

Schmalz biedt complete zuigsystemen, die klaar zijn om in bestaande geautomatiseerde processen te worden geïnstalleerd. Deze complete zuigsystemen worden vacuüm grijpsystemen genoemd.

Meer over vacuüm grijpsystemen

Er zijn ook losse elementen verkrijgbaar om eigen vacuümsystemen te configureren. Schmalz biedt een breed scala aan componenten, zoals zuignappen, vacuüm generatoren, schakelaars en aansluitingen.

Meer over vacuüm componenten

Vacuümsysteem voor manuele handling

Vacuum Pods used to clamp wooden workpieces(Vacuum Blocks)

Om de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers gemakkelijker te maken kunnen zuigsystemen worden gebruikt. De zuigsystemen ontzien de operator bij de last van een werkstuk dat verplaatst moet worden. Zuigsystemen worden voor verschillende werkzaamheden ingezet, bijvoorbeeld voor het laden en lossen van machines, bij interne logistieke processen of bij de bagageafhandeling op luchthavens.

Bij Schmalz worden deze zuigsystemen vacuüm handling systemen genoemd.

Meer over vacuüm handling systemen

Vacuümsysteem voor het vastklemmen van werkstukken

Vacuum Pods used to clamp wooden workpieces(Vacuum Blocks)

In CNC bewerkingslijnen moeten werkstukken worden vastgeklemd. Vacuümsystemen klemmen werkstukken van af de onderkant aan de onderzijde van het werkstuk vast. Hierdoor kan het werkstuk aan vijf kanten worden bewerkt.

Deze vacuümsystemen worden vacuüm opspansystemen genoemd.

Meer over vacuüm opspansystemen

 
XHeeft u gevonden wat u zocht?

Wij adviseren u graag.

Telefoon +31 74 25557-57

schmalz@schmalz.nl

Telefoon +31 74 25557-57
 

De volgende fouten zijn ontstaan bij het invullen van het formulier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Items gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.