Efficiënt opspannen met de vacuüm opspantechniek van Schmalz

Bij het opspannen met vacuümtechniek, als opspantechniek, beschikt Schmalz als langjarige partner van vermaarde machinefabrikanten over grote ervaring en competentie. Of het nu de eerste uitrusting, oplossingen voor een ombouw op een later tijdstip of reserveonderdelen betreft – Schmalz biedt u een grote selectie van hoogwaardige opspanmiddelen voor uw toepassing. Teneinde aan de vele toepassingen en eisen te kunnen voldoen, werden verschillende systemen voor het opspannen ontwikkeld, om het even voor de hout-, metaal-, kunststof-, glas- of composietbewerking.

 

Door het opspannen van de werkstukken met Vacuüm opspansystemen, wordt enerzijds het werkstuk niet beschadigd, omdat het met vacuüm wordt opgespannen. De werkstukken worden door de blokvacuümzuigers opgespannen en vastgezet, zodat de bewerkingsfasen zoals zagen, slijpen, boren of schroeven eenvoudiger worden.

Schmalz biedt opspantechniek met vele verscheidene soorten systemen

Allereerst zijn er de rastertafel-systemen: de rastertafel-vacuümzuigers kunnen eenvoudig en snel in CNC-bewerkingscentra worden toegepast en minimaliseren zo de ombouwtijd. Dankzij de vormgesloten bevestiging maken zij het veilig opspannen van werkstukken tevens bij grote bewerkingskrachten mogelijk.

Daarnaast zijn er de gladde-tafelsystemen, welke zich in CNC-bewerkingscentra met gladde tafel snel en ongecompliceerd laten positioneren. Het opspannen van de werkstukken wordt pas in de tweede stap uitgevoerd, omdat allereerst de blokvacuümzuigers door een onafhankelijk vacuümcircuit in positie worden gebracht.

De consoletafel-systemen kunnen tevens eenvoudig en snel worden uitgewisseld en bieden een uitgebreid programma van hoogwaardige blokvacuümzuigers en reserveonderdelen in originele kwaliteit.

Het op een later tijdstip ombouwen van CNC-bewerkingscentra met opspansystemen

opspantechniek Innospann

Bestaande CNC-bewerkingscentra kunnen met het opspansysteem Innospann eenvoudig en snel worden gemoderniseerd. Onafhankelijk van de fabrikant en het type van het CNC-bewerkingscentrum biedt Schmalz individuele opspanoplossingen aan voor de productie van enkele werkstukken en voor kleine series. Met het opspansysteem Innospann kunnen tot wel 80% van de ombouwtijden worden gereduceerd. Tegelijkertijd bereikt het opspansysteem max. 50% grotere houdkrachten in vergelijking met traditionele opspansystemen.

Handmatig opspannen in de werkplaats en op de bouwplaats

 

Voor het handmatig opspannen in de werkplaats en/of op de bouwplaats is het vacuüm-opspansysteem Multi-Clamp het perfecte gereedschap. De opspanoplossing voor kleine en middelgrote werkstukken wordt direct op de werkbank of de bewerkingstafel aangebracht en met behulp van vacuüm of mechanisch met schroeven/bouten vastgezet. Speciale vacuümplaten resp. vacuüm-cups zorgen daarbij voor een vijf-zijdenbewerking zonder beschadiging, ook bij kwetsbare werkstukken.

Opspansystemen voor metaal en glas

Met de Schmalz Matrixplaat kunnen grotere, tweedimensionale en aan de onderzijde vlakke werkstukken van metaal en kunststof zonder dat zij deformeren en procesveilig voor de CNC-bewerking worden opgespannen. Ook het opspannen van complexe werkstukken kan met de Matrixplaat snel en nauwkeurig worden uitgevoerd. Met het vacuüm-opspansysteem ISCUP-G worden tweedimensionale werkstukken van glas veilig en zonder beschadigingen voor de geautomatiseerde en semi-geautomatiseerde bewerking opgespannen.

Consequente klantoriëntatie en richtinggevende innovaties, hoogwaardige kwaliteit en alomvattende adviescompetenties maken Schmalz tot een wereldwijd toonaangevende partner voor vacuümsystemen voor het opspannen van werkstukken.

 
XHeeft u gevonden wat u zocht?

Wij adviseren u graag.

Telefoon +31 74 25557-57

schmalz@schmalz.nl

Telefoon +31 74 25557-57
 

De volgende fouten zijn ontstaan bij het invullen van het formulier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Items gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.