Nieuwe sproeiertechnologie van Schmalz voor efficiënte vacuümopwekking

Compacte ejectors serie SCPS/SCPSi met nieuwe eco-sproeiertechnologie
De vacuümspecialist Schmalz presenteerde op de vakbeurs Interpack de serie compacte ejectors SCPS/SCPSi met een nieuwe eco-sproeiertechnologie. De ejectormodule ecoPump SEP (links) is tevens separaat verkrijgbaar.
Compacte ejectors SCPS/SCPSi in een hoogdynamisch handlingproces
De compacte ejectors SCPS/SCPSi zijn geschikt voor een veelvoud aan hoogdynamische handlingprocessen.
Compacte ecoPump SEP voor de decentrale vacuümopwekking
De compacte ecoPump SEP is het ideale machinecomponent voor de decentrale vacuümopwekking, bijvoorbeeld voor de handling van Ampullen.
De vacuümspecialist Schmalz presenteerde op de vakbeurs Interpack de serie compacte ejectors SCPS/SCPSi met een nieuwe eco-sproeiertechnologie. De energie-efficiënte vacuümgeneratoren zijn ideaal geschikt voor een veelvoud aan hoogdynamische handlingprocessen.

Met de eco-sproeiertechnologie heeft Schmalz de energie-efficiëntie van de ejectors verder geoptimaliseerd: het persluchtverbruik bij een actieve vacuümopwekking is dankzij eco-sproeier wel tot 15 procent geringer dan tot nu toe. Tegelijkertijd kon Schmalz het aanzuigvermogen met ongeveer 15 procent vergroten. Bijgevolg kunnen afgezien van vacuümdichte producten tevens enigszins poreuze dozen van karton veilig worden gehanteerd. In het bijzonder voor dichte onderdelen heeft de vacuümspecialist de compacte ejectors SCPS/SCPSi nog eens verbeterd: de evacuatietijd voor het bereiken van -600 mbar en daarmee de vrijgave voor de automation is met de nieuwe serie wel tot tien procent korter dan tot nu toe. 

Efficiënte vacuümgeneratoren met volledige procesbewaking
De nieuwe compacte ejectors bezitten niet alleen een minimaal producteigen energieverbruik. Zij ondersteunen dankzij geïntegreerde energie- en procescontrole tevens daarbij, het gehele proces duurzamer vorm te geven. De vacuümgeneratoren meten en bewaken alle energie- en performancerelevante procesgegevens. Via de aanwezige IO-link-master is een bidirectionele communicatie met overkoepelende veldbussystemen mogelijk – met duidelijke voordelen voor de gebruiker: hij kan de gegevens in zijn besturing uitlezen en bewaken. Dientengevolge kan „vanaf afstand“ de energiebehoefte van het gehele vacuümsysteem worden ingezien en geoptimaliseerd. De exploitant van de installatie krijgt er snel duidelijkheid over, hoe efficiënt de installatie functioneert of dat er onderhoud nodig is. Dat is bijvoorbeeld voor verpakkingsprocessen in een drieploegendienst van fundamentele betekenis. 

Een nog breder toepassingsspectrum met de ejectormodule ecoPump SEP
Schmalz biedt de energie-efficiënte ejectormodule van de compacte ejectors SCPS/SCPSi onder de benaming ecoPump SEP tevens separaat aan. Daardoor breidt zich het toepassingsspectrum nog eens uit: de compacte ecoPump SEP is het ideale machinecomponent voor de decentrale vacuümopwekking, bijvoorbeeld in dozenkantelaars. Omdat zij direct bij de vacuümgrijper kan worden ingebouwd, zijn de vermogensverliezen minimaal – en dat bij zeer korte cyclustijden. Dankzij hun groot werkbereik van -250 t/m -850 mbar kunnen verscheidene werkstukken betrouwbaar worden gehanteerd. Zelfs flexibele dozen van karton of zakken bijvoorbeeld kunnen dankzij hoge lekkagecompensatie procesveilig worden gegrepen. Tevens kan de opsplitsing van vacuümsystemen in gescheiden vacuümzones met de ecoPump SEP plaatsbesparend worden uitgevoerd. 

De ecoPump SEP is verkrijgbaar in drie verschillende inbouwdiameters (7, 13 en 22 mm) met verscheidene capaciteiten alsmede in twee verschillende karakteristieken: een High-Flow-variant (HF), welke voor poreuze werkstukken zoals kartonnen dozen qua verbruik geoptimaliseerd werd geconstrueerd, alsmede een High-Vacuum-variant (HV) voor luchtdichte werkstukken zoals ampullen in het bijzonder. Aan de hand van een overzichtelijk selectiehulpmiddel krijgt de gebruiker snel de voor zijn toepassing geschikte ejectormodule – al naargelang werkstuk, afstand van de module naar de aanzuigplaats en het benodigde aanzuigvermogen.                                       

De integratie van de ecoPump SEP wordt eenvoudig en plaatsbesparend uitgevoerd, omdat de ecoPump SEP aan de kant van de machine precies daar kan worden opgenomen, waar het vacuüm nodig is. Voor het laten functioneren van de ejectormodule is slechts een persluchtleiding noodzakelijk – de vacuümleiding naar de vacuümgrijper vervalt. Voor de inbouw direct bij de vacuümgrijper biedt Schmalz de passende behuizing SFE aan, welke tegelijkertijd als houderelement voor de vacuümgrijper dient. De ecoPump SEP kan bovendien tevens direct in een boorgat aan de kant van de machine worden gestoken. De boorgatgeometrie is zeer eenvoudig af te tekenen. Bijgevolg kan de module eenvoudig in bestaande constructies worden geïntegreerd. Uitbouwen, demonteren en reinigen van de ecoPump SEP wordt zonder enig gereedschap uitgevoerd.

 
XHeeft u gevonden wat u zocht?

Wij adviseren u graag.

Telefoon +31 74 25557-57

schmalz@schmalz.nl

Telefoon +31 74 25557-57
 

De volgende fouten zijn ontstaan bij het invullen van het formulier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Items gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.