Vacuümtechniek voor efficiënte processen

 

Op het gebied van vacuüm voor automatiseringstechniek, handlingtechniek en opspantechniek hoort Schmalz bij de wereldmarktleiders

VacuümcomponentenVacuüm grijpersystemenVacuüm handlingsystemenVacuüm opspansystemen

Vacuümcomponenten

voor het ontwerp van vacuümsystemen

Vacuüm grijpersystemen

voor efficiënte geautomatiseerde processen

Vacuüm handlingsystemen

voor ergonomische manuele handlingwerkzaamheden

Vacuüm opspansystemen

voor de bewerking van panelen aan vijf zijden

Vacuümtechniek voor automatische processen

Voor geautomatiseerde processen biedt Schmalz een breed assortiment aan afzonderlijke vacuümcomponenten; van de vacuümgrijper en de speciale grijper tot de vacuümgenerator en schakelaar. Met het bredede pakket van Schmalz kunnen vacuümsystemen worden samengesteld die perfect aansluiten op de eisen van de klant.
Het programma van afzonderlijke vacuümcomponenten wordt aangevuld met de vacuüm-grijpersystemen van Schmalz. Grijpersystemen zoals de vlakke-grijpersystemen, lagengrijpersystemen en zuigspinnen zijn modulair opgebouwd. Deze grijperoplossingen worden bij Schmalz zowel geconfigureerd en geprojecteerd. En daarbij profiteren onze klanten van onze omvangrijke knowhow. De aansluitklare complete systemen bieden maximale flexibiliteit bij de toepassing in robotapplicaties.

Vacuüm componenten

Vacuüm-grijpersystemen

Vacuumheffer en railsystemen voor handmatige handling

Met de door een operator handmatig bediende vacuüm-handlingsystemen worden werkprocessen vergemakkelijkt en kunnen werkstukken moeiteloos en efficiënt worden bewerkt. De lastopnamemiddelen ontlasten de operator van het gewicht van het werkstuk en zorgen ervoor dat de operator ergonomisch kan werken. De vacuüm-slangheffer Jumbo is bijzonder geschikt voor snelle heftoepassingen. Het vacuüm-heftoestel VacuMaster is veilig en betrouwbaar in het optillen van lasten met een gewicht van meerdere tonnen.
Kraansystemen en zwenkkranen maken de handlingsystemen compleet. De kraanoplossingen van Schmalz overtuigen door hun lichte en soepele loop. Dankzij de kraanrails van aluminium en de afdekking van grote werkgebieden zijn de kranen en zwenkkranen perfect als tilhulp.

Slangheffer Jumbo

Heftoestellen VacuMaster

Zwenkkranen en railbaaninstallaties

Opspanoplossingen

Vacuüm-opspansystemen voor CNC-bewerkingscentra staan voor korte insteltijden en maken een efficiënte en veelzijdige bewerking van werkstukken mogelijk. Schmalz biedt opspanoplossingen voor zowel de eerste uitrusting van CNC-bewerkingscentra als voor naleveringen voor al bestaande machines.
De matrixplaat is de ideale precisie-opspantechniek voor de metaal- en kunststofbewerking. Met de matrixplaat kunnen vlakke werkstukken nauwkeurig, snel en veilig worden opgespannen.
Met de serie Multi-Clamp biedt Schmalz een opspanmogelijkheid voor handmatige bewerkingen. Met deze speciale zuiger-cups kunnen kleinere en middelgrote werkstukken zonder dat ze beschadigd worden aan vijf zijden worden bewerkt. De opspantoepassingen worden direct op de werkbank of de bewerkingstafel aangebracht.

Innovatieve opspanoplossingen voor CNC-bewerkingscentra

Precisie opspantech. voor de metaal- en kunststofbewerking

Opspanoplossingen voor handmatige bewerking

Schmalz Mediatheek

Schmalz Media Center with application videos of vacuum systems for automated and manual processes as well as clamping tasks

In de Schmalz mediatheek vindt u toepassingsvideo´s van onze vacuümoplossingen in de automatiseringstechniek, handlingtechniek en opspantechniek. Kijk hoe slangheffers en heftoestellen handmatige handlingtoepassingen in de praktijk oplossen, hoe grijpersystemen en vacuümcomponenten in de meest uiteenlopende robotapplicaties de schakel met het werkstuk vormen en hoe CNC-bewerkingscentra dankzij de opspantechniek worden gemoderniseerd.

Meer

Vacuüm-opspantechniek vergroot de flexibiliteit bij het verspanen

22.05.2014
Opspansysteem zet platen vast tijdens de bewerking
Schmalz breidt haar brede productprogramma aan vacuüm-opspanoplossingen voor de metaalbewerking uit met het flexibele Innospann-systeem. Als geschikte, compleet te integreren vacuümopwekking is het Vacuum Operation Center beschikbaar.
 

Nieuwe naaldgrijper-serie van Schmalz: stevig houvast voor composieten & co.

01.04.2014
Naaldgrijpers SNG-AP en SNGi-AE
De vacuüm-specialist Schmalz breidt zijn naaldgrijper-serie SNG uit met de varianten SNG-AP (pneumatisch) en SNGi-AE (elektrisch). De nieuwe vacuümgrijpers zijn optimaal geschikt voor de handling van lichte, dunne en buigslappe materialen zoals composiet-textielsoorten, maar tevens van vliesstoffen, filtermaterialen alsmede van isolatie- en schuimstoffen.
 

Industrie 4.0 dichtbij in de praktijk: geoptimaliseerd productieproces met intelligente energie- en procescontrole

21.11.2013
Compacte ejectors X-Pump van Schmalz in een perswerk
Zo interessant als het debat over de veel geciteerde industrie 4.0 is, zo moeilijk hebben ondernemingen het met de concrete toepassingen daarvan. J. Schmalz uit Glatten toont nu met een voorbeeld uit de automobielindustrie aan, hoe het slaan van een brug vanuit de theorie naar de praktijk lukt. De IO-link geschikte vacuümgeneratoren van Schmalz werken met een intelligente energie- en procescontrole – dat maakt de geautomatiseerde handling van plaatwerk met zuigspinnen duidelijk efficiënter. Want de vacuümgeneratoren nemen uitgebreide taken bij de configuratie, optimalisatie en het onderhoud...
 
 
XHeeft u gevonden wat u zocht?

Wij adviseren u graag.

Telefoon +31 74 25557-57

schmalz@schmalz.nl

Telefoon +31 74 25557-57
 

De volgende fouten zijn ontstaan bij het invullen van het formulier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Items gemarkeerd met * moeten worden ingevuld.